الحلم الجميل مشرفة
عدد المساهمات : 649 نقاط : 54966 السٌّمعَة : 0 تاريخ الميلاد : 13/01/1984 تاريخ التسجيل : 01/08/2009 العمر : 40 عيـــــــــ الحب ـــــون
| موضوع: كفتة البطاطس مضمونة الجمعة أكتوبر 23, 2009 2:17 am | |
| المقادير: 1-كيلو بطاطس مسلوقة ومهروسة
2- حزمة بقدونس مفرومة 3-ملح-فلفل 4-بيضتان 5-قليل من اللبن 6-قليل من البقسماط 7-لحمة مفرومة معصجة
الطريقة:
1-نعجن البطاطس بالبيض واللبن والملح والفلفل والبقدونس 2-يراعى عدم هرس البطاطس بالكبة لأنها بتنعم قوى وبيصعب تشكيلها ممكن نفرمها يدوى أو باستخدام المبشرة ودة أهم نقطة فى الموضوع 3- للتماسك نضيف البقسماط قليلا قليلا لحد أما نحس أن العجينة بتسيب إيدك وسهلة التشكيل 4-نجيب صينية ونرش فيها بقسماط 5-نعمل كور بطاطس ونحط جواها مقدار من اللحمة المفرومة المعصج وأنا ساعات بحط جبنة رومى مبشورة بدل اللحمة المفرومة وبتكون حلوة لأن الجبنة بتسيح وبتكون حلوة وهى سخنة 6- ونحط الكور أولا فى دقيق وبعدين بيض مربوب 2بيضة معقول قوى وبعدين بقسماط مخلوط بفيجيتار وكورن فليكس مطحون 7-نرص الكور بعد كدة فى الصينية ونحطها فى كيس بلاستيك محكم الأغلاق وبعدين نحطها فى الفريزر للتجمد 8-ملحوظة هامة جدا لازم الكور تكون ماسكة نفسها كويس عشان ماتفكش عند القلى ودة نقدر نحس بيه عند العجن يعنى ممكن نزود كمية بقسماط العجن لوحسينا إن العجينة طرية 9 - بيكون مجهزين زيت غزير للتحمير وبعدين نقدحه كويس وناخد من الفريزر عالزيت ونوطى النار تاخد لون من تحت نقوم مقلبينها على طول عشان تاخد نفس درجة اللون من فوق ويراعى أن يكون اللون دهبى وعلى فكرة الكورن فليكس بيدى لون حلو قوى فى كل البانيهات وأنا مابعملش الكمية كلها يعنى فى رمضان عملت كمية كبيرة وحطتها فى الفريزر وكنت باخد منها هى والكبيبة واقليها قبل الفطار بنصف ساعة وباحطها جنب الأكل
| |
|